Skip to main content

A Generációk Művelődési Háza épületének felújítása

  • Átadás: 2023

A projekt keretében megvalósult a Generációk Művelődési Háza épületének klímatudatos, energiahatékony üzemeltetést lehetővé tevő megújítása, az épület akadálymentesítése.

Ez magában foglalta, a pinceszint rekonstrukcióját, a homlokzati nyílászárók és a bejárati portál cseréjét, a tetőszerkezet és a tetőburkolat teljes felújítását.

Beépítésre került a padlástér, amelyben új foglalkoztató helyiségek jöttek létre, ennek révén lehetőség nyílt a ház szakköreinek és klubjainak további színesítésére. Megvalósult a ház projektarányos akadálymentesítése is, amelynek révén a főlépcső orsóterében megépítésre került egy személyfelvonó, így akadálymentesen elérhetővé váltak a padlástér foglalkoztatói. ezen kívül akadálymentes mosdók kerültek kialakításra.

Az épület belső udvara lefedésre került, annak érdekében, hogy az udvart télen-nyáron egyaránt be lehessen kapcsolni a Generációk Háza életébe, és így egész évben helyszínt biztosítson a programoknak, és egyben emelje az épített környezet színvonalát.

A Generációk Háza felújítása hozzájárult az épített környezet gazdaságos fenntartásához és a kulturális programok magas színvonalú megtartásához.