Skip to main content

Szívügyünk Győr közbiztonsága!

Közbiztonság

A nyugodt életmód egyik fontos feltétele a közbiztonság. Ha mindenki betartja a közösségi együttélés szabályait, akkor önmagunkat, családunkat, vagyontárgyainkat biztonságban tudhatjuk. Sajnos a világ minden városában vannak olyan lakók, vagy oda látogatók, akik megkeserítik közérzetünket, bűncselekményeket, szabálysértéseket követnek el, nem tisztelik a közlekedés szabályait, s magatartásukkal zaklatják a békés embereket. A közbiztonság fontos szempont az itt lakók életében, ezért már eddig jelentős intézkedéseket hoztunk a közrend fenntartása érdekében.

Szakértőnk

Csizmadia Gábor

Nyugalmazott rendőr vezérőrnagy

Életrajz

Az elmúlt négy év eredményei

Létrehoztuk a Városrendészetet

Kezdeményeztem a Győri Városrendészet létrehozását, megteremtettem működésének anyagi feltételeit. Így a központi épületeket, járműveket és a felszerelésüket. Sikerült a rendőrségtől és más szervezetektől kiváló, több esetben magas rangú szakembereket alkalmaznunk.

Tagjai speciálisan képzett, gyors reagálású járőrök. Kiképzésük a lehető legmagasabb színvonalon valósult meg. Szakszerű, jogszerű és határozott fellépést mutatnak a közterületeken, mely fontos garanciája a közrendnek, Győr közbiztonságának.

Cselekvő testület

Folyamatosan megtisztítjuk a várost a szerteszét hagyott autóroncsoktól, biciklicsonkoktól, a jogi kereteket figyelembevéve.

A városrendészet viharok, vagy más káresemények során is közreműködik, folyóinkon pedig vigyáz a fürdőzőkre.

Megtisztítottuk az Iszkápa közt

A Városrendészettel aprólékosan fölmértük azokat a városrészeket, ahol nagyobb személyes jelenlétre van szükség. Újvárosban a közbiztonság javítása mellett felszámoltuk az Iszkápa-közben azt az évek alatt kialakult szeméthegyet, amelyet a helyből és vidékről is folyamatosan szállítottak oda. A területet elözönlötték a patkányok. Két konténerlakást vásároltunk és vittünk a helyszínre, az egyikbe városrendész költözött. Saját cégeink összefogásával teljesen megtisztítottuk a szemetes terepet, fejlesztettük a közvilágítást. Így sikerült megelőznünk, hogy újra szeméttelepnek használják az Iszkápa közt, valamint a biztonsági ráta is sokat nőtt. 

251

darab elszállított roncsautó

4892

bejelentés érkezett a Győri Városrendészethez

Célunk, hogy Győr városa egy olyan hely legyen, ahol mindenki békében és biztonságban élhet, függetlenül attól, hogy melyik városrészben lakik, vagy milyen életkörülmények között él.

Szakértőnk bemutatása

Csizmadia Gábor

Nyugalmazott rendőr vezérőrnagy

Győr-Moson-Sopron megye főkapitánya 2013-tól 2020-ig.
Felsőfokú képesítéssel rendelkezik, melyeket szakmai intézetekben szerzett. Külföldi szakirányú képzéseken is részt vett.
Pályafutását 1978-ban, egy Jánossomorjához közeli határőrőrsön, hivatásos tisztként kezdte, később lehetőség adódott a rendőrség állományába átkerülni. A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányságra 1981-ben ment át. Az itt eltöltött évtizedek alatt eljutott a megyei megbízott rendőrfőkapitányi beosztásig. A vörösiszap-katasztrófa ezen beosztása alatt történt.
2010-től Komárom-Esztergom megyei, 2013-tól Győr-Moson-Sopron megyei főkapitány volt. A győri szolgálati idő elején az évszázad árvize alkalmat nyújtott társszervezetekkel való együttműködésre.
„Hiszem, hogy a szakmai sikereimet a magasan képzett és elhivatott munkatársaknak, valamint a közbiztonság megteremtéséért felelős szervezeteknek is köszönhetem.
Szakmai tapasztalataimra alapozva vállaltam 2020 decemberétől a polgármester úr közbiztonsági referensi megbízását. Az önkormányzatokról szóló törvény határozza meg az önkormányzat közreműködését a város közbiztonságának megteremtésében. Úgy gondolom, hogy a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat által létrehozott Városrendészet közösen és eredményesen együttműködve tudja garantálni azt a közállapotot, amely a polgárok zavartalan életét tudja biztosítani. Azon munkálkodom, hogy a közel negyvenéves rendészeti tapasztalatommal, a Városrendészet hatékony működésével meg tudjunk felelni a kitűzött céljainknak és a polgárok elvárásainak.”