Skip to main content

Prof. Dr. Dézsi Csaba András

Dr. Dézsi Csaba András vagyok, 2020-óta Győr város polgármestere. Engedjék meg, hogy bővebben bemutatkozzam.

Szülővárosom – Győr

Győrben születtem 1962 augusztusában, szüleim, testvérem és gyermekeim is orvosok. Feleségemmel, Verával hosszú idő óta boldog házasságban élünk. Nádorvárosban, a Lahner György utcában nőttem fel. Az általános iskolát a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, a középiskolát a Zrínyi Ilona Gimnáziumban végeztem el. Ezt követően a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem diplomát. Jelenleg is Győrött, Nádorvárosban élek. Nyolcéves korom óta cselgáncsozom, a Győri Dózsa színeiben versenyeztem.

Lassan 30 év közszolgálat a Győriekért

Az önkormányzati politikába 1994-ben léptem be, amikor Nádorváros egyéni önkormányzati képviselőjévé választottak. Azóta is megszakítás nélkül a győriekért dolgozom. 1998 és 2002 között Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere voltam. Alpolgármesterként a kultúra, az ifjúságpolitika és a kormánnyal való kapcsolattartás is a feladataim közé tartozott. 2020. január 26-án Önök szeretett városunk polgármesterévé választottak, innen is köszönöm a támogatásukat. Első intézkedéseim közé tartozott a Környezetvédelmi Bizottság felállítása. A környezetvédelmi programról itt olvashatnak bővebben.

Az oktatásért

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok 2021 óta, ahol azért dolgozunk, hogy a Széchenyi István Egyetem kiemelkedő maradjon országosan. Mindemellett a SZE oktatója vagyok, valamint részt veszek az orvostanhallgatók graduális és posztgraduális képzésében. Orvosi témában publikációm közül leginkább ismert az „Amit a pacemakerről tudni kell”.

Harc az életért! – avagy azért, hogy továbbra is dobogjon a szív 

Feleségemmel, Verával közösen hoztuk létre a Győri Szívcentrumot, ahol vezető asszisztensként dolgozott egészen nyugdíjazásáig. Munkánknak is köszönhetően indult el Győrben a szívkatéterezés, mely biztosítja a szívinfarktusos betegek 24 órás azonnali ellátását, ezzel az országos sürgősségi betegellátást is elősegítjük.
A kórházi munka mellett betegfelvilágosító cikkeket is írok számos vármegyei napilap hasábjaiba és azok internetes portáljaira. 

Sport

A judo 8 éves korom óta meghatározza a világlátásomat és életszemléletemet. Fontosnak tartom a városi nem csak verseny-, hanem tömegsport támogatását is, hiszen a mozgáshoz való hozzáférést véleményem szerint minden Győrinek biztosítani kell. 2001 óta a Magyar Judo Szövetség alelnöke vagyok, valamint 2002-óta a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. 2012-ben a Magyar Judóért végzett munkámat aranyfokozatú oklevéllel is megköszönték.

Prof. Dr. Dézsi Csaba András